Gepubliceerd op: , door: ODBS Theo Thijssen

Onderwijs kent verschillende aandachtsgebieden, vakgebieden, facetten, benaderingen, het is uiterst veelzijdig. Dat vraagt veel van de mensen die in het onderwijs werken. Je moet haast een duizendpoot zijn en veel interesses hebben. Maar het is gelijktijdig ook uitermate boeiend en geen moment hetzelfde. De afwisseling is groot en het is enorm stimulerend om te zien dat we met kinderen vorderingen kunnen maken in hun ontwikkeling. Iedere dag opnieuw zijn onze medewerkers bezig met diverse onderwerpen en onderdelen waarbinnen de ontwikkeling centraal staat. Verveling is niet aan de orde. Natuurlijk moet je het allemaal wel doen, het vraagt veel van je. Waardering is dan zeker op z’n plaats en zou ook altijd beter kunnen en moeten. De stakingen gedurende de afgelopen maanden zijn hieruit heel goed te verklaren. Diversiteit, in relatie tot de ontwikkeling van onze kinderen en ons personeel, is en blijft noodzake- lijk. Het moet echter wel “behapbaar” blijven en ook op de juiste wijze worden gewaardeerd. Gelukkig werken er dage- lijks veel gepassioneerde leerkrachten binnen ons veelzijdige onderwijs. Wij waarderen dat zeer. Deze editie van ons eigen Magazine benadrukt de diversiteit van onze dagelijkse onderwijspraktijk. Dit keer geen centraal thema maar een aantal heel verschillende boeiende onderwer- pen: een Integraal Kindcentrum op de Feiko Clockschool te Oude Pekela, de Raad van Toezicht en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van SOOOG en meesters voor de klas. Zo maar even een greep uit de onderwerpen die in ons magazine worden beschreven.

Het vakantierooster voor het schooljaar 2018 - 2019 is vastgesteld.