(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

(TOP)sporttraject tussen SOOOG en Abiant Lycurgus

Na FC Groningen en Donar heeft SOOOG dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met Abiant Lycurgus. Het doel van onze samenwerking is onze leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 wederom een (TOP)sportbeleving te bieden. Dit schooljaar staat volleybal centraal.

Het sportproject met Abiant Lycurgus is voor onze leerkrachten gestart met het bijwonen van de wedstrijd tegen TT Papendal. Na afloop van de wedstrijd heeft Arjan Taay, de coach van Abiant Lycurgus, de - speciaal voor SOOOG - ontwikkelde lessenserie nader toegelicht. Onze leerkrachten gaan de komende periode met deze lessen aan de slag en de laatste les zal worden verzorgd door Abiant Lycurgus. Het (TOP)sportproject SOOOG – Abiant Lycurgus wordt voor de groepen 7 en 8 op donderdag 11 april aanstaande met een Slot-Event afgesloten in de Eextahal van Scheemda.

SOOOG Magazine 1e editie 2019

De uitdaging van de verandering Binnen het onderwijs zijn we elke dag bezig met ontwikkelen. Ontwikkelen gericht op de toekomst van onze leerlingen. We ontkomen er niet aan om hierbij onze focus continu te richten op de toekomst. We zien dat onze maatschappij volop in beweging is en verandert. Wat vragen deze veranderingen van ons? Van ons als leerkracht, school, organisatie, regio en Nederland? Hoe bereiden wij ons goed voor en zorgen wij dat onze leerlingen optimaal en volwaardig kunnen blijven deelnemen aan de toekomstige samenleving? Wat hebben zij daarvoor nodig aan vaardigheden en kennis? Hoe kunnen we dat het beste vormgeven?

Onderwijs kent verschillende aandachtsgebieden, vakgebieden, facetten, benaderingen, het is uiterst veelzijdig. Dat vraagt veel van de mensen die in het onderwijs werken. Je moet haast een duizendpoot zijn en veel interesses hebben. Maar het is gelijktijdig ook uitermate boeiend en geen moment hetzelfde. De afwisseling is groot en het is enorm stimulerend om te zien dat we met kinderen vorderingen kunnen maken in hun ontwikkeling. Iedere dag opnieuw zijn onze medewerkers bezig met diverse onderwerpen en onderdelen waarbinnen de ontwikkeling centraal staat. Verveling is niet aan de orde. Natuurlijk moet je het allemaal wel doen, het vraagt veel van je. Waardering is dan zeker op z’n plaats en zou ook altijd beter kunnen en moeten.